Hoe werkt het

Kom je bij mij in het huisatelier schilderen of kom ik naar jou/jullie toe? We maken eerst een afspraak waar de workshop gaat plaatsvinden. Daarbij zijn met name het aantal deelnemers en jouw voorkeur van belang. Als je kiest voor een workshop op (jouw) locatie, dan kom ik naar je toe met de benodigde voorwerpen en materialen.

Ik kan ook eventueel zorgen voor een geschikte locatie. Op de pagina Arrangementen vind je meer informatie hierover.

Het enige wat ik op de locatie nodig heb is elektriciteit en water. Verder is het natuurlijk belangrijk dat er een goede werkplek is voor iedere deelnemer, een grote tafel bijvoorbeeld, en goed licht. Dat kan binnen of buiten zijn.

1. "De kennismaking"

Na de kennismaking zet ik alles klaar voor de workshop.
Het biscuit gebakken aardewerk, glazuren in vijfentwintig prachtige
kleuren, kwasten, penselen en uiteraard voldoende voorbeelden,
inspiratie en hulpmiddelen voor ieders behoefte.

2. "De workshop"

De workshop duurt 2.5 uur. Het op voorhand nadenken over een
ontwerp, kleur of thema scheelt veel tijd en frustratie tijdens de
workshop.

Na een uitgebreide uitleg gaan we aan de slag.
Het is voor mij uitermate belangrijk dat iedereen aan het einde van de
workshop tevreden is met zijn of haar werk. Ik sta daarom tijdens
de workshop iedereen bij voor tips en advies.
Het eindresultaat is pas echt goed te zien nadat het biscuit is
afgebakken in een keramiekoven.

3. "De afronding; van biscuit naar keramiek"

Na de workshop ruim ik alles weer op en neem alle kunstwerken mee
naar mijn atelier. Daar dompel ik de stukken in een transparant glazuur en laat dat een dag drogen. Vervolgens worden de stukken afgebakken in een keramiek oven op 1060° C. Dat duurt ongeveer een dag. Na het bakproces is het keramiek duurzaam, “food save” en water-, oven-, en vaatwasser bestendig.  Na ongeveer een week kunnen de stukken opgehaald worden.